osteopathievanderwal

Werkwijze

 
Eerste bezoek:
Een eerste bezoek zal bestaan uit een intake gesprek, een veiligheidsonderzoek, een osteopatisch onderzoek, een behandeling en adviezen. Dit alles zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen. Uw gegevens worden vastgelegd in een elektronisch patiƫntendossier.
 
Intake gesprek:
In het intake gesprek zal uw klacht in kaart worden gebracht, alsmede ook uw algemene gezondheid en uw klachtengeschiedenis.
Eerdere klachten kunnen invloed hebben op uw huidige klacht.
 
Veiligheidsonderzoek:
De osteopaat onderzoekt of er geen structurele letsels aanwezig zijn waarbij er eventueel aanvullend onderzoek gedaan zal moeten worden door een arts. Aan de hand van de uitkomst hiervan bepaalt de osteopaat ook of hij verder kan gaan met het osteopatisch onderzoek en wat de pijnuitlokkende structuur is.
 
Osteopatisch onderzoek:
Tijdens dit onderzoek zal de osteopaat het gehele lichaam onderzoeken; hij zal kijken naar de spieren, botten, gewrichten, het bindweefsel en het bindweefsel rond de organen, zenuwen, bloedvaten etc. Er wordt gekeken naar de beweeglijkheid en de spanning die dit kan geven op het lichaam. Na dit onderzoek heeft de osteopaat inzicht in de oorzaak en de keten van de klacht. Hierna volgt een kort gesprek waarin de osteopaat u inzicht geeft in zijn visie en het daaruit volgende behandelplan met u zal bespreken.
 
Behandeling:
De behandeling zal starten bij de oorzaak van uw klacht en zal via manuele handelingen de vrijheid proberen terug te doen laten keren in de beperkte weefsels. Er wordt gestreefd om het lichaam optimaal te laten functioneren, door de structuren weer hun beweeglijkheid terug te geven. Het doel van de osteopaat is om het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te spreken.
 
Adviezen:
Na de behandeling zal de osteopaat u adviezen geven over hoe om te gaan met de klacht, wat wel te doen en wat niet doen. Eventueel kan de osteopaat oefeningen meegeven en adviezen omtrent uw leefstijl.
 
Vervolgbezoek:
Een vervolgbezoek zal eveneens ongeveer 45 minuten duren. Hierin zal de osteopaat starten met een kort gesprek en onderzoek en zal vervolgens de behandeling voortzetten. De osteopaat zal u altijd inlichten over het te verwachten herstel.